Головна » Навчальні матеріали » Дипломні роботи » Фінансова діяльність суб'єктів господарювання

Аналіз господарської діяльності підприємства ВАТ «Поліссяхліб» (2013)

Аналіз господарської діяльності підприємства ВАТ «Поліссяхліб» (2013)


 Аналіз загального зовнішнього середовища показав,що найбільш позитивний вплив на діяльність підприємства відіграє технологічний фактор, оскільки, чим кращою, сучаснішою буде матеріально-технологічна база підприємства, тим продуктивнішою буде його робота, тобто збільшаться обсяги продукції, поліпшиться її збут, і як результат покращиться фінансовий стан підприємства. Негативний вплив на діяльність ВАТ „Поліссяхліб” справляє правовий фактор, через недосконалість вітчизняного законодавства, надмірне державне регулювання галузі.
 Дослідження операційного середовища показало, що найбільш негативний вплив на діяльність ВАТ „Поліссяхліб” відіграють конкуренти. Особливо це помітно за останні роки діяльності, коли прихід нового конкурента (заводу „Рум’янець”), призвів до скорочення частки ринку, а отже, до зменшення обсягів виробництва. Позитивний вплив  спостерігається зі сторони таких факторів середовища як: постачальники, споживачі та фінансові організації. Значущими для діяльності підприємства є всі компоненти середовища.
 Протягом 2009 – 2012 рр. відбувається постійне зростання основних фондів на підприємстві, тобто матеріально-технічна база ВАТ „Поліссяхліб” зростає.
 З аналізу видно, що загальне зростання основних фондів відбулося за рахунок приросту всіх груп основних фондів, інвентарна тара. Найменша частка припадає на машини та обладнання, їхня частка взагалі складає -0,8%. Надходження основних засобів у виробництво характеризується великим спадом у 2010 році.Проте у 2011 році на підприємство надійшло порівняно з 2010 роком на 346 тис.грн.,та у 2012 році порівняно з 2011 роком на 173 тис.грн більше основних засобів, що свідчить про оновлення.
 Аналізуючи структуру витрат за економічними елементами, можна сказати, що найбільший відсоток до загального підсумку займають матеріальні затрати і витрати на оплату праці, що є нормальним для процесу виробництва хлібобулочної продукції.
Аналіз асортименту продукції ВАТ „Поліссяхліб” показав, що було б доцільно вилучити виробництво нерентабельних виробів, частка яких складає 46 %. 
 Використавши такий метод аналізу, як парна кореляція, було встановлено, що між витратами на один виріб і ціною одного виробу існує суттєвий зв’язок. Коефіцієнт детермінації в нашому випадку дорівнює 1, а це означає, що рівень ціни одного виробу на 100 % залежить від витрат на один виріб, а інші фактори не мають впливу.


ЗМІСТ


1. Характеристика сучасної тенденції розвитку  хлібопекарної галузі  
2. Загальна характеристика підприємства 
3. Аналіз середовища підприємства 
4. Загальне зовнішнє середовище
 4.1. Операційне зовнішнє середовище
 4.2. Внутрішнє середовище
5. Оцінка конкурентоспроможності підприємства
6. Аналіз витрат виробництва за елементами
7. Аналіз рівня продуктивності праці на підприємстві 
8. Кореляційний аналіз


Рис. Динаміка обсягів виробництва хліба та хлібобулочних виробів в Україні, тис. тон.
Рис. Організаційна структура управління ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Основні техніко-економічні показники ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Аналіз середовища підприємства
Таблиця. Обсяги виробництва хліба в Рівненській області, тонн
Таблиця. Обсяги реалізації хлібобулочних виробів підприємствами - конкурентами
Рис. Розподіл ринку борошняних виробів у Рівненській області, за 2012 рік
Таблиця. Характеристика обсягу, складу і структури основних фондів підприємства
Таблиця. Аналіз стану та руху основних засобів ПАТ«Поліссяхліб»
Рис. Динаміка стану ОВФ ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Показники використання оборотних коштів
Таблиця. Показники фінансового стану ПАТ «Поліссяхліб» 2009-2012рр.
Таблиця. Визначення сильних та слабких сторін ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Визначення ринкових можливостей і загроз ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Оцінка сильних і слабих сторін, можливостей і загроз ВАТ „Поліссяхліб”
Таблиця. Матриця оцінки конкурентоспроможності підприємства відносно провідних конкурентів
Таблиця. Аналіз рівня продуктивності праці ВАТ „Поліссяхліб” 2009-2012рр.
Таблиця. Вибірка для здійснення кореляційного аналізу залежності ціни одного виробу від витрат на один виріб 2009-2013рр.


  Тип роботи:   розділ диплома
  Кількість сторінок:   50
  Рік захисту:   2013
  Ціна роботи:   33 грн.
  Автор роботи:   Андрій VK
  Телефон:   (099) 28 72 185
  Email   botanchikeu@gmail.com

 


Подібні роботи


Категорія: Фінансова діяльність суб'єктів господарювання | Добавив: great_scientist (20.05.2014)
Переглядів: 740 | Теги: хлібзавод, конкурентоспроможність, стратегія підприємства, стратегії конкуренції
Форма входа
Що шукаємо?
Податкова система
Митна справа
Менеджмент
Фінансова діяльність суб'єктів господарювання
Банківська справа
Інформаційні системи та технології
Бухгалтерський облік
Фінанси
Професійна оссвіта
Різне
Історія
Туризм
Машинобудування
Групи в соц.мережі
Оцініть сайт
Що Вас привело на наш сайт?
Всього голосували: 487

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачі: 0



Рейтинг@Mail.ru