Курсова робота: Облік витрат і виходу продукції технічних культур ФГ Росія Н (2015)
Сільське господарство відіграє важливу роль у світовій економіці – за числом зайнятих і часткою економічно-активного населення воно переважає промисловість, хоч за вартістю продукції значно поступається їй. Технічні культури вирощують заради одержання сировини для виробництва різноманітних продовольчих і промислових товарів. Найбільше значення мають цукрові - цукровий буряк, олійні - соняшник, соя, рапс і т.п. Технічні культури трудомісткі, дуже прибуткові, тому у всіх районах, їх майже вирощують. Cільське господарство в останні роки зберегло тенденцію до зростання. Особливе значення мало збільшення на 7,5% виробництва технічних культур. Проте повного забезпеченя ринкового попиту на технічні культури немає. Виходячи із вищесказаного я зацікавилась цією темою і поставила перед собою мету: вивчити продовольчу проблему як одну з глобальних проблем технічних культур в ФГ,,Росія Н” Основною метою обліку виробництва є своєчасне, повне, вірогідне відображення фактичного розміру і складу витрат та контроль за використанням всіх видів виробничих ресурсів, а також обсягу виробленої продукції (наданих робіт чи послуг) в натуральних та грошових вимірниках. З формулювання мети можна визначити основні завдання обліку виробництва. Це: -визначення складу та розмежування виробничих витрат за їх економічним змістом, місцем прикладення (центрами відповідальності), елементами, статтями обліку, суміжними періодами та іншими ознаками, передбаченими відповідними стандартами фінансового та управлінського обліку; -своєчасне та повне відображення виготовленої продукції, наданих робіт чи послуг за їх кількістю та якістю в розрізі окремих об'єктів обліку, центрів відповідальності та суміжних періодів; -встановлення фактичного рівня собівартості одиниці продукції (робіт, послуг) відповідно до затверджених положень та порівняння його з нормативним, розрахунковим (прогнозним, кошторисним) та рівнем ринкових цін; -формування відповідної інформації про обсяг витрат та виготовленої продукції (робіт, послуг) в передбаченій системі документів, облікових реєстрів та звітності. З поставленої мети випливають такі завдання: -показати значення і структуру галузі; -назвати чинники, що впливають на розміщення технічних культур; -проаналізувати сучасний стан і територіальну організацію галузі; -дослідити місце продукції галузі; -проблеми та перспективи галузі; При виконанні курсової роботи використана основна і додаткова література, матеріали періодичної преси, для наглядного і візуального підтвердження використано картосхеми, побудовані графіки і діаграми. Предметом дослідження є облік витрат і виходу продукції технічних культур. Обєктом дослідження в даній курсовій роботі є процеси що зумовлюють розвиток технічнічних культур в ФГ,,Росія Н”, а також : оцінка факторів впливу при використані технічних культур, шляхи вирішення проблем та інші процеси що зумовлюють підвищення ефективного вирощування технічних культур. При проведенні дослідження підприємства використовують таку методику: документацію, оцінку, групування і узагальнення, контрольні рахунки, нормування, планування і лімітування, контроль і аналіз. Інформаційною базою для написання курсової виступає підручники з управлінського обліку, Закон України, П(С) БО 16 "Витрати",Рахунок 92 "Адміністративні витрати",Рахунок 93 "Витрати на збут", Баланс, Звіт про фінансові результати,Форма №50,а також нормативні та законодавчі акти,дані статистичних щорічників.
ЗМІСТ
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОБЛІКУ ВИТРАТ І ВИХОДУ ПРОДУКЦІЇ ТЕХНІЧНИХ КУЛЬТУР 1.1.Проблеми обліку витрат і виходу продукції технічних культур 1.2.Нормативно-правове регулювання обліку витрат і виходу продукції технічних культур РОЗДІЛ 2. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА 2.1.Основні економічні показники діяльності підприємства 2.2.Організація облікової політики на підприємстві РОЗДІЛ 3. ОБЛІК ВИТРАТ І ВИХОДУ ПРОДУКЦІЇ ТЕХНІЧНИХ КУЛЬТУР ТА КАЛЬКУЛЯЦІЯ ЇЇ СОБІВАРТОСТІ 3.1.Первинний облік витрат і виходу продукції технічних культур 3.2.Синтетичний і аналітичний облік витрат і виходу продукції технічних культур 3.3.Калькуляція собівартості продукції технічних культур 3.4.Удосконалення обліку витрат та калькуляції собівартості продукції технічних культур ВИСНОВКИ ДОДАТКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
!!! Якщо у Вас виникла помилка при завантаженні роботи - зв'яжіться з автором !!! ↑↑↑ Контактні дані ↑↑↑