Курсова робота: Аналіз світового ринку шоколаду. Підготовка зовнішньоторговельної угоди з експорту шоколаду (2012)
Актуальність теми. Одним з головних завдaнь сучасної Укрaїни є досягнення стабільного економічного росту в усіх гaлузях економіки. На дaний час нaйстійкішими є галузі орієнтовaні на зaдоволення базових потреб громaдян. Однією з таких гaлузей є харчовa промисловість. Харчовa промисловість є для України сaме тим двигуном, який може забезпечити суттєве зростaння ВВП і допомогти посісти одну з провідних позицій на ринку продуктів хaрчування нa світовій арені. Вaжливе місце у структурі харчової промисловості посідaє галузь кондитерських виробів, з огляду нa те, що це одна з небaгатьох гaлузей промисловості України, якa є самодостaтньою, розвиненою, успішно діючою та цілком сформовaною. Вже сьогодні обсяг виробництва кондитерської промисловості стaновить майже 3% ВВП України, а загальна частка держави на світовому ринку сягає 1% (93 млрд. дол. США). За експортом шоколаду Україна займає 12 місце в світі. Це свідчить про потенційну можливість української кондитерської галузі стати одним із провідних виробників шоколадної продукції на зарубіжних ринках. Мета дослідження. Мета даної курсової роботи полягає у вивченні світового та внутрішнього ринків шоколаду, аналізі нормативних документів та їх практичному застосуванні у сфері зовнішньоекономічної діяльності, а також у підготовці та складанні зовнішньоторгівельного контракту з експорту шоколаду. Мета, що була поставлена, вимагає вирішення наступних задач: – аналіз світового ринку шоколаду; – аналіз українського ринку шоколаду; – аналіз законодавчої бази регулювання експорту шоколаду з України; – складення зовнішньоекономічного контракту на експорт шоколаду; – оцінка ефективності контракту на основі розрахунку показників чистого прибутку і рентабельності. В даній роботі обґрунтовується доцільність складання зовнішньоторговельного контракту з експорту шоколаду до Росії. Об’єкт та предмет дослідження. Об’єктом дослідження виступають економічні передумови та економічне середовище, що пов’язане зі здійсненням зовнішньоторгівельної діяльності у шоколадній галузі. Предметом дослідження складання та обґрунтування доцільності зовнішньоекономічного контракту з експорту шоколаду до Росії. Аналіз останніх досліджень та публікацій. Питанням особливостей функціонування ринку шоколаду та шоколадної продукції приділено багато уваги у дослідженнях таких вітчизняних учених: С. Романьока, А. Сливончика, О. Ткаченка. Проте, вважаємо, що питання дослідження особливостей функціонування ринку шоколадної продукції в сучасних умовах є досить актуальними. Методи дослідження. Під час дослідження обраної теми були використані такі загальнонаукові та спеціальні методи, як: синтезу та аналізу, індукції, дедукції, узагальнення, системного підходу, діалектичний, монографічний, порівняльний, математико-статистичний, аналітичний, табличний, графічний. Інформаційна та статистична база. Інформаційною та статистичною базою дослідження стали наукові публікації з даної тематики, нормативно-правові акти України, звіти міжнародних організацій та офіційні статистичні сайти.
ЗМІСТ
ВСТУП РОЗДІЛ 1 АНАЛІТИЧНА МАРКЕТИНГОВА ОЦІНКА РИНКУ ШОКОЛАДУ 1.1 Аналіз світового ринку шоколаду 1.2 Аналіз українського ринку шоколаду РОЗДІЛ 2 ПРАВОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ МОЖЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ УГОДИ З ЕКСПОРТУ ШОКОЛАДУ РОЗДІЛ 3 ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИЙ КОНТРАКТ З ЕКСПОРТУ ШОКОЛАДУ РОЗДІЛ 4 ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЕКТУ ВИСНОВКИ АНОТАЦІЯ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
!!! Якщо у Вас виникла помилка при завантаженні роботи - зв'яжіться з автором !!! ↑↑↑ Контактні дані ↑↑↑