Звіт про проходження комплексної виробничої практики на прикладі ресторану "PR" у Чернівцях (2012)
Сфера ресторанного господарства – це сфера надання послуг. Послуга харчування – є результатом економічної діяльності ресторанного господарства, спрямована на задоволення найрізноманітніших біогенних і культурологічних запитів гостей. Кількість, якість, асортимент споживання харчових продуктів, своєчасність і регулярність приймання їжі мають важливе значення для життєдіяльності організму. "Хороший кухар вартий лікаря", - говорить народне прислів’я. Цими словами підкреслюється тісний зв’язок між смачно приготованою різноманітною їжею і здоров’ям людини. Система харчування складається з сукупності певних ознак традиційно-побутової культури етносу: набір харчових продуктів, способів їх обробки і приготування страв, асортимент обрядових страв, режим харчування, харчові обмеження і заборони, етикет за столом. Практика є одним з важливих видів навчальної роботи. Метою практичної підготовки є оволодіння сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в ресторанному господарстві, формування у них умінь та навичок, які в майбутньому дозволять нам ефективно організовувати і керувати процесами. Метою і завданням комплексної виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань, отриманих в процесі теоретичного навчання, формування професійних вмінь та навичок у виробництві напівфабрикатів та готової кулінарної продукції. А також проведення комплексного обстеження діяльності ресторану, проаналізувати технологію обслуговування споживачів в закладі ресторанного господарства та внести пропозиції щодо вдосконалення роботи даного ресторану з ціллю підвищення обслуговування споживачів різної специфіки та інше про що свідчить зміст роботи, ознайомлення з нормативною документацією, яка регламентує технологічний процес та показники якості продукції, ознайомлення з товаротранспортними операціями, сертифікацією на товари, які поступають на підприємство та тарним господарством, ознайомлення з впровадженням комп’ютерних технологій в організацію виробничого процесу (автоматизація робочих місць працівників складського господарства, складання калькуляційних карточок), оволодіння практичними навичками обробки сировини, виготовлення напівфабрикатів та холодних, перших і других страв. Моїм місцем проходження практики був ресторан "PR". Цей заклад відрізняється від інших закладів індивідуальним підходом до кожного клієнта. В ньому працюють висококваліфіковані працівники, які добре знають свою роботу. За час проходження практики я зрозуміла, що харчова галузь залежить від матеріально - технічної бази, впровадження нових проектів, розроблення нових страв та вдосконалення їх. Моєю метою було дослідити особливості виробничо - торгівельної структури ресторану "PR", ознайомитися з матеріально - технічним устаткуванням на підприємстві. Дослідити роботи, які проводяться в заготівельних цехах, доготівельних цехах, робота на роздачі, ознайомитись з організацією обслуговування споживачів. Керуючі рестораном, час від часу покращують умови праці персоналу, і відповідно працівники віддячують їм хорошою працею, і тішать відвідувачів новими і смачними стравами.
Ця робота була виставлена на продаж користувачем сайту, тому більш детальну інформацію про роботу можна дізнатись у автора цієї роботи.
!!! Якщо у Вас виникла помилка при завантаженні роботи - зв'яжіться з автором !!! ↑↑↑ Контактні дані ↑↑↑