Курсова робота: Аналіз виробництва і розподіл продукції рослинництва на прикладі ТОВ Агрофірма «Дім» (2014)
У кожній державі, як і в будь-якому суспільстві сільське господарство є однією із життєво необхідної галузі народного господарства і головною галуззю агропромислового комплексу країни. Статистика повідомляє, що понад 80% фонду споживання формується за рахунок продукції сільського господарства, тому виробництво її є найбільшою умовою для існування людства. Від рівня розвитку сільського господарства залежить рівень життя і доходів на душу населення, рівень споживання товарів і послуг, соціальні умови життя. Найважливішим показником, який характеризує діяльність підприємства є ефективність виробництва. Ефективність виробництва – це комплексне відбиття кінцевих результатів використання засобів виробництва, її робочої сили за певний проміжок часу. Родовою ознакою ефективності (продуктивності) є необхідність досягнення мети виробничо-господарської діяльності підприємства з найменшими витратами суспільної праці або часу. Економічну ефективність відображають через різні вартісні показники, що характеризують проміжні та кінцеві результати виробництва на підприємстві. Підвищення економічної ефективності сільського господарства передбачає збільшення виробництва і підвищення якості сільськогосподарської продукції при одночасному зменшенні затрат праці і матеріальних засобів на одиницю продукції. Розв’язання цієї проблеми нерозривно пов’язане з подальшою виробничою інтенсифікацією сільського господарського виробництва, в процесі якої забезпечується підвищення врожайності сільськогосподарських культур та продуктивність худоби та птиці У курсовій роботі об’єктом дослідження обрано ТОВ Агрофірма "Дім", яке розташоване в Білоцерківському районі Київської області. Основою для написання даної курсової роботи служать річні звіти (2010-2012 роки). Предметом дослідження є процес виробництва і розподілу продукції рослинництва. Метою даної курсової роботи є аналіз економічної ефективності виробництва продукції рослинництва, виявлення і формування основних шляхів ефективності виробництва та її підвищення. Для досягнення даної мети необхідно виконати такі завдання:
ЗМІСТ
ВСТУП Розділ І. Теоретико-матиматичні основи аналізу виробництва і розподілу продукції рослинництва 1.1 Стан та тенденції виробництва і реалізації продукції рослинництва 1.2 Завдання та джерела інформації аналізу виробництва і реалізації продукції рослинництва 1.3 Методика аналізу виробництва і розподілу продукції рослинництва Розділ ІІ. Організаційно-економічна характеристика підприємства 2.1. Природні та економічні умови розташування підприємства 2.2 Розміри підприємства, його спеціалізація та оцінка виробничих ресурсів 2.3 Аналіз основних показників рівня господарської діяльності та соціальних умов працюючих Розділ ІІІ. Аналіз виробництва і розподілу продукції рослинництва 3.1 Аналіз виробничого потенціалу галузі 3.2. Аналіз виконання технологічних процесів 3.3 Аналіз рослинницької продукції за обсягом, асортиментом і якістю 3.4 Аналіз використання продукції 3.5 Ефективність використання потенціалу галузі та основні резерви її підвищення ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
!!! Якщо у Вас виникла помилка при завантаженні роботи - зв'яжіться з автором !!! ↑↑↑ Контактні дані ↑↑↑