Головна » Навчальні матеріали » Курсові роботи » Економіка

Аналіз національної податкової системи:проблеми ефективності оподаткування (2011)

Курсова робота: Аналіз національної податкової системи:проблеми ефективності оподаткування (2011)


 Актуальність теми. Багато з проблем оподаткування,які сьогодні не отримали ефективного вирішення, стримуючи розв’язання загальних економічних завдань,пов’язанні з недостатнім рівнем наукового забезпечення. Не вийшли за межі дискусійного аспекту фундаментальні питання стосовно визначення, функцій податків, податкової системи, принципів її побудови з урахуванням особливостей перехідного періоду. Значні розбіжності спостерігаються у поглядах учених-економістів на співвідношення основних структуроформуючих податкової системи (прямих і непрямих податків), необхідність диференціації податкових ставок, сферу використання податкових пільг, що породжує вкрай негативні наслідки в практиці оподаткування. І хоча не в останню чергу, це наслідок втрати традицій розвитку національної фінансової науки на рівні світової, надолуження яких справа тривалого періоду, необхідність активізації наукового пошуку очевидна.
 Незважаючи на те, що вітчизняна податкова система по набору податків відповідає світовим стандартам, сьогодні домінує втрата уявлення про оподаткування як систему. В теорії та на практиці переважають дослідження і рекомендації, що акцентують увагу на окремих складових, нерідко ігноруючи інші елементи, їх взаємозв”язок. Звертає увагу необгрунтоване виключення при дослідженні  оподаткування механізму податкового контролю як важливої складової. Разом з тим, причинно-наслідкові зв’язки в комплексі проблем оподаткування надзвичайно складні, що лише частково та при певних обставинах робить справедливим виділення окремих з них.
 Не дивлячись на переважно фіскальний ухил оподаткування, що цілком слушно розцінюється його ключовим недоліком, не вдалось досягти необхідної ефективності навіть в цьому, однобічно спрямованому розвитку. Залишається серйозною проблемою перетворення податків у регулятор функціонування економіки.
 Серед основних факторів ефективності оподаткування - ступінь володіння механізмом погодження інтересів сторін податкових відносин. Організація та розвиток оподаткування мають формуватися під впливом складного взаємозв”язку потреб і можливостей їх задоволення. Між тим, сьогодні в теорії та на практиці такий підхід до розв’язання протиріч національної податкової системи практично відсутній. У разі подальшого ігнорування цієї основоположної передумови ефективності податкових відносин процес їх поступального розвитку може загальмуватися, що створить перепони економічному розвитку та суспільному добробуту.
 Мета і завдання дослідження.Мета роботи: грунтуючись на узагальненні і систематизації накопиченого в Україні та зарубіжних країнах досвіду теорії та практики оподаткування, розробити рекомендації, спрямовані на підвищення ефективності національної податкової системи.
 Для досягнення цієї мети було поставлено такі завдання:

  • узагальнити теоретичні основи суті, функцій податків у суспільному розвитку з метою уточнення змісту та визначення податкової системи;
  • дослідити принципи побудови податкової системи як з точки зору розвитку, так і обмеження рамками реальних обставин та шляхи забезпечення їх практичного використання;
  • вивчити зарубіжний досвід побудови податкових систем і розкрити його значення для України;
  • дослідити та систематизувати процес становлення і розвитку національного оподаткування, виявити його відповідність вимогам системності;
  • проаналізувати та оцінити фіскальну ефективність і вплив податків на розвиток виробництва і на цій основі обгрунтувати напрямки реформування податкової системи, здатні підвищити її ефективність;
  • проаналізувати сучасний стан і проблеми податкового контролю як невід’ємної складової оподаткування;
  • розробити рекомендації до забезпечення результативності податкового контролю для підвищення ефективності системи оподаткування.

ЗМІСТ


Вступ
1.Теоретичні засади податкової системи в Україні.
2.Характеристика теорій оподаткування та їх вплив на формування національної податкової системи.
3.Аналіз функціонування ПСУ.
4.Напрями підвищення ефективності оподаткування в Україні на основі врахування зарубіжного досвіду.
Висновки
Список використаної літератури


  Тип роботи:   курсова робота
  Кількість сторінок:   31
  Рік захисту:   2011
  Ціна роботи:   30 грн.
  Автор роботи:   Андрій VK
  Телефон:   (099) 28 72 185
  Email   botanchikeu@gmail.com

 

!!! Якщо у Вас виникла помилка при завантаженні роботи - зв'яжіться з автором !!!
↑↑​​​​​​​↑ Контактні дані ↑↑↑


Подібні роботи


Категорія: Економіка | Добавив: great_scientist (15.04.2014)
Переглядів: 825 | Теги: оподаткування, псу, податкова система України, податкова система
Форма входа
Що шукаємо?
Аудит
Банківська діяльність
Бухгалтерський облік
Бюджетна система
Геодезія, картографія, упоравління територіями
Гроші та кредит
Економіка
Економіка підприємств
Зовнішньо-економічна діяльність
Маркетинг
Менеджмент
Митна справа
Педагогічні дисципліни
Податкова система
Психологія і педагогіка
Страхування
Управління проектами
Фінансове право
Фінансовий облік
Математика
Фінанси
Фінансовий аналіз
Право
Групи в соц.мережі
Оцініть сайт
Що Вас привело на наш сайт?
Всього голосували: 709

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачі: 0



Рейтинг@Mail.ru