Методичні та теоретичні основи управління споживчим кредитом (2013) - Банківська справа - Дипломні роботи - Навчальні матеріали - Допоможемо студенту


Головна » Навчальні матеріали » Дипломні роботи » Банківська справа

Методичні та теоретичні основи управління споживчим кредитом (2013)

Методичні та теоретичні основи управління споживчим кредитом (2013)


 На нашу думку, під споживчим кредитом слід розуміти, кредит, що надається фізичній особі банківською установою в національній валюті в готівковій або безготівковій формі та направлений на споживчі цілі, а саме придбання споживчих товарів та послуг. Головна ціль споживчого кредитування − створення передумов для зростання кількості поточних рахунків населення в банках як джерела безкоштовних для банків грошових коштів, що можуть бути використані на цілі поточного кредитування у межах залишку на рахунку. 
 На сьогодні, в Україні існує низка проблем які гальмують розвиток цього виду кредитування сьогодні. Ці проблеми є як макроекономічними, тобто, пов’язані із станом економіки країни в цілому, так і мікроекономічними, тобто, труднощі пов’язані з діяльністю безпосередньо комерційних установ. Однією такою проблемою споживчого кредитування в Україні залишається висока вартість кредитів для фізичних осіб. Мінімізація ризиків банківського споживчого кредитування має здійснюватися силами самих банків шляхом застосування активних методів впливу на ймовірність неповернення позик і відсотків за ними у бік зменшення.
 У ході роботи було обгрунтовано, що необхідною умовою розвитку банківського споживчого кредитування є інформаційне забезпечення, а саме: внутрішня інформація бухгалтерсього обліку (фінансового, управлінського та статистичного характеру) та зовнішня економічна інформація ( фінансового, макроекономічного та статистичного характеру).
Процес споживчого банківського кредитування можна розділити на декілька етапів, основними з яких є: підготовка кредиту, структурування та обслуговування кредиту.
 Вважаємо, що на етапі підготовки кредиту вдосконалення потребує етап оцінки фінансового стану позичальника, як за кількісними так і за якісними ознаками, вдосконалення кредитного скорингу, шляхом розширення кількості факторів, особливо якісних.
 Для ефективного управління кредитами банк повинен мати ефективну структуру управління, яка обовязково повинна включати власний механіз по роботі з проблемними споживчими кредитами та попередженню їх виникнення. 


ЗМІСТ


1 Споживчий кредит, його сутність та  види
2 Організаційне, інформаційне та нормативне забезпечення споживчого кредитування в Україні 
3 Дослідження механізму управління споживчим кредитуванням банками України


Таблиця – Динаміка кредитів наданих фізичним особам банками України за період за період 01.01.2008 -01.01.2013 рр., млн.грн
Таблиця – Динаміка наданих кредитів станом за період  01.01.2008 – 01.01.2013 рр., млн. грн
Рисунок - Організаційна структура кредитної функції банку
Рисунок – Стандартна форма кредитного договору


  Тип роботи:   розділ диплома
  Кількість сторінок:   29
  Рік захисту:   2013
  Ціна роботи:   15 грн.
  Автор роботи:   Андрій VK
  Телефон:   (099) 28 72 185
  Email   botanchikeu@gmail.com

 


Подібні роботи


Категорія: Банківська справа | Добавив: great_scientist (26.05.2014)
Переглядів: 73 | Теги: споживче кредитування, Споживчий кредит, кредит, Кредитування
Форма входа
Що шукаємо?
Податкова система
Митна справа
Менеджмент
Фінансова діяльність суб'єктів господарювання
Банківська справа
Інформаційні системи та технології
Бухгалтерський облік
Фінанси
Професійна оссвіта
Різне
Історія
Туризм
Машинобудування
Групи в соц.мережі
Оцініть сайт
Оцініть сайт
Всього голосували: 890

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачі: 0



Рейтинг@Mail.ru